Alltså vad är det som pågår inom polisen egentligen?

 

Citat med kommentarer från från Tino´s Facebook – https://www.facebook.com/tino.sanandaji?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf

” Folkbladet om folkvett: ”Alltså vad är det som pågår inom polisen egentligen?…Enligt uppgifter till SVT ska Lena Tysk ha tryckt upp sin mobiltelefon mot Kumlins ansikte och sagt: ”Har du pratat om det här i media är du död” Det verkar på många sätt som polisledningen är desperat, men att anklaga medierna för att bilar brinner istället för att gripa och lagföra de skyldiga, går över gränsen för normalt folkvett”

SVT: Polisfacket: ”Situationen är extremt allvarlig” Nu har polisfacket fått ta del av siffror som läckt ut från den interna utredningen som pågår om effekterna av polisens omorganisation.

Just nu ligger omkring 6000 outredda misstänkta brott från i år lagda på hög i polisområde sydöstra Götaland, 400 av dessa gäller grova brott som våldtäkter, mord och mordförsök…Enligt siffror från i år slutar det tre poliser per dag i Sverige varav en av dessa går i pension, siffror som gör att den svenska poliskåren på omkring 20000 anställda krymper allt mer. Dessutom lyckades inte Linnéuniversitetet i Växjö att fylla antalet platser för polisutbildningen.– Om dessa siffror fortsätter i samma takt fram till årsskiftet kommer det att ha slutat omkring 1000 poliser i år, det är alarmerande siffror”

Polisen har å andra sidan två hundra kommunikatörer och miljoner till PR. De försöker lösa en klassisk filosofisk fråga; av vissa kallad Eliassons Paradox. Om en tjej blir ofredad i skogen men polisen mörkar, ägde då något brott rum? ”

Kommentarer
Tino Sanandaji
Tino Sanandaji http://www.folkbladet.se/…/polisen-uppmanas-morka…

I en ny rapport från polisens bedömandegrupp föreslås att man ska ”mörka” vissa händelser och istället lyfta fram…
FOLKBLADET.SE
Gilla · 25 · 6 tim

Knut Nordahl
Knut Nordahl Eliassons paradox
Gilla · 19 · 6 tim

Tino Sanandaji
Tino Sanandaji Haha, ändrade, hattipp Knut
Gilla · 8 · 6 tim

Paul Pascalau
Paul Pascalau Ser det som värre att de prioriterar Eliasson, med en sådan polischef behövs inga förbrytare för att polisernas vardag ska bli jobbig.
Gilla · 31 · 6 tim

Gunnar Bech
Gunnar Bech Förfallet är mycket mycket mer än bara Eliasson. Det går flera led chefer neråt.
Gilla · 12 · 6 tim

Paul Pascalau
Paul Pascalau Förvisso, men han har knappast brutit trenden, snarare förstärkt den.
Gilla · 10 · 6 tim

Gunnar Bech
Gunnar Bech Förvisso. I turbo fart.
Gilla · 4 · 6 tim

Roger Erickson
Roger Erickson Gunnar Bech fast dom ändrar sig relativt enkelt med en annan Rikspolischef . . .dom vill ha kvar sina chefstjänster nämligen . ./fd polis
Gilla · 11 · 6 tim

Gunnar Hovstadius
Gunnar Hovstadius Som jag ser det är detta en del av en pågående systemkollaps. En del kanske tror att när systemet kollapsar så sker det plötsligt med en stor smäll. Så är inte fallet kollapsen kommer smygande och den ena samhällsfunktionen efter den andra havererar. Visa mer
Gilla · 43 · 5 tim

Gunnar Hjalmarsson
Gunnar Hjalmarsson Ungefär så känner jag också. Angående politikerna så borde de omgående sluta med att positionera sig inför valet 2018, och samlas kring något slags krisprogram med bred förankring.
Gilla · 8 · 5 tim

Gunnar Bech
Gunnar Bech En perfekt storm kan man säga och den är inte slut än på långa vägar. Snarare har det bara börjat då vårt politiska ledarskap fortfarande är i förnekelsefasen.
Gilla · 27 · 6 tim

Tony Terzis
Tony Terzis Julgranen brinner…
Gilla · 13 · 6 tim

Martin Lockstrom
Martin Lockstrom Att bryta ner en hel yrkeskår och totalt sluta upprätthålla lag och ordning är inte skäl nog för en polischef att avgå. Nej, i Sverige krävs nåt mycket värre, som typ att köra bil efter att ha druckit en folköl, eller att ha haft konsensuellt sex mot betalning. Jämfört med Sverige så ter sig Alice i Underlandet allt mer som en reality show… :-/

Omar Said Josefsson
Omar Said Josefsson Verkar som att de anser att brottsbekämpning skulle vara kärnfysik, detta är inte en p vs np problem. De har Åtskilliga bevis för att kunna arrestera dessa ligister, polisen gör dessutom bort sig när de beskyller medier för rapportering av brinnande bilar? Det är riktigt tröttsamt att läsa om samma idioti.
Gilla · 1 · 4 tim

Per Englund Rydberg
Per Englund Rydberg Lena Tysk svar till reportern var ”inga kommentarer”
Gilla · 1 · 6 tim
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s