Under två timmar satt Loa Anderzon under knivhot medan rånarna länsade hans bankkonto.

Källa :

http://www.dt.se/dalarna/borlange/rullstolsburne-loa-blev-ranad-i-sitt-hem-man-blir-sa-maktlos

 ” Tre män tog sig in i bostaden på Tjärna Ängar vid 22-tiden på söndagskvällen och tilltvingade sig bankkort och ägodelar.
Under två timmar satt Loa Anderzon under knivhot medan rånarna länsade hans bankkonto.

Loa Anderzon satt och tittade på Tre kronors hockeymatch mot Ryssland på söndagskvällen, när någon knackade på balkongdörren. En person ville ta sig in, men Loa öppnade inte. Kort därefter ringde det på ytterdörren tre gånger, Loa öppnade inte då heller.

– Plötsligt stod det en person inne här och öppnade balkongdörren och då stod det tre personer inne hos mig, berättar Loa.

Han drabbades av stroke för fyra år sedan och sitter i rullstol. Hans personliga assistent hade gått hem klockan 17, och Loa var ensam. Han hade sett fram emot en lugn kväll med en hockeymatch men fick istället en mardröm.

Loa Anderzon blev rånad  Borlänge
Loa Anderzon blev rånad Borlänge

Det första förövarna gjorde var att ta av Loa hans mobiltelefon och trygghetslarm.

– En av dem tog fram en stor kökskniv ur en låda och hotade mig med, medan de andra två plockade på sig plånbok, dator och tv. De plockade till och med mat ur frysen. Sen ville de ha koden till bankkortet, det vägrade jag men då sa de att de skulle slå ihjäl mig, säger Loa.

Loa gav dem koden med rädsla för sitt liv. I ett par timmar fick Loa utstå terrorn medan en av rånarna sprang till närmaste bankomat för att kolla att det stämde. Sedan tog de sig också till Kupolens bankomat. Totalt tog de ut 4000kr från hans bankkonto.

När de hade lämnat lägenheten fick Loa syn på hemtjänstens nattpersonal utanför, som kunde larma polisen. Mycket till sömn blev det inte för Loa.

– Polisen var klar med sin brottsplatsundersökning halv fyra på natten. Man blir så jäkla maktlös, säger han och tar en paus.

– Jag har rest mycket i världen och sett mycket men inte något sådant här. Så tar dem allt man äger. Man är lite skärrad, men man lever ju i alla fall, säger han.

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån. Hur personerna tog sig in i bostaden, vet inte polisen.

Loa Anderzon blev rånad  Borlänge
Loa Anderzon blev rånad Borlänge

Loa själv tror att han låste dörren men är inte helt säker, men rånarna måste också ta sig in genom portdörren med en bricka. Rykten cirkulerar om att huvudnycklar är på drift.

– Det har man dementerat från Tunabyggens sida. Huvudnycklar stals vid ett inbrott på Tjärnaängskolan, där har låsen bytts, säger Stefan Dangardt.

Jörgen Olsson, Tunabyggens vd, säger till DT att det är rykten, att huvudnycklar är på drift.

– Den här uppgiften förekom också under sommaren. Då gjorde vi en inventering. Vid den inventeringen var inga huvudnycklar på vift, säger Jörgen Olsson.

Tidigare har personer ringt på hos boende i Tjärnahuset, och sagt sig komma från hemtjänsten.

Polisen besökte då huset och informerade. Kommunen satte också upp lappar och varnade för ”falsk hemtjänstpersonal”.

Loas dotter Linda Anderzon frågar sig om man måste flytta. Händelsen var väntad enligt henne.

– Det har hänt så mycket på området att vi har varit oroliga. Det känns som att det är en tidsfråga innan något sånt här händer, och det känns inte som att polisen gör någonting. Ska man då behöva flytta, det är hemskt att det ska behöva gå så långt, säger Linda.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s