Stäng

Kriminella har vunnit – säger polis i Borlänge

Citat från : http://nyatider.nu/polis-i-borlange-kriminella-har-vunnit/

untitled_940x367_tntnKontraster. I det nedskräpade och brottsbelastade bostadsområdet Tjärna Ängar noterade vi detta fordon, som tre unga män med utländskt utseende satt i och verkade vänta på någon. Foto: Nya Tider

Polis i Borlänge: Kriminella har vunnit

” Tjärna ängar i Borlänge är ett av närmare 60 så kallade utanförskapsområden i Sverige. Bilbränder, stenkastning och brott är återkommande i området. Förklaringen från medierna och svenska politiker har varit att området är socio­ekonomiskt utsatt. Nya Tider har pratat med en Borlänge­polis som menar att medierna och politiker ljuger och förenklar.

Natten till den 22 augusti brann det återigen i Tjärna ängar. Polisen bekräftar för lokal media att det handlar om fyra anlagda bränder; en lägenhetsbrand, två bränder i soprum och en bilbrand. Attacken mot bostaden, där branden började på balkongen, klassar de som mordbrand.

Vi träffar ”Hans” utanför Borlänge en sen eftermiddag. Han berättar för oss att han har arbetat som polis i hela sitt vuxna liv. Han visar oss bland annat en bild från när han bar sin första uniform.

– Jag var så förbannat stolt. Jag hade klarat mig igenom utbildningen och skulle nu äntligen få börja göra nytta. Jag ville verkligen stoppa buset och det gjorde polisen förr i tiden. Men det var ett helt annat bus. Visst, det fanns tunga droger och en undre värld, men det var en annan karaktär, absolut inte lika våldsam som i dag, berättar Hans.

– Jag uppfattar det som att det var först på slutet av 1980-talet som saker förändrades och i mitten av 90-talet small det till på allvar med organiserad kriminalitet, tungt kriminella och ett grövre våld. Det har nog flera förklaringar; psykreformen 1995 och att Sverige öppnades upp för Europa. Stockholm och andra storstäder förändrades snabbt och jag kände mig inte alls trygg i detta.

Han menar att i den vevan började de växande problemen i förorterna att bli synliga. Förorterna har alltid haft problem med alkoholism, droger, limsniffande och gäng, säger han, men detta var något som samhället kunde hantera.
– De som stökade när jag arbetade inom kåren, de växte upp, skaffade familjer, jobb och villa. Det gick bra för de allra flesta. Men självklart väldigt dåligt för en del andra, säger Hans.

– På den tiden strävade människor, de kämpade för att ta sig någonstans. Detta upplever jag som den stora skillnaden med många av de människor som i dag bor i förorter eller i utanförskapsområden. De som bor där i dag, de vill inte sträva, de vill inte kämpa. De ska bara ha och får de inte som de vill uppstår ofta upploppsliknande situationer.
Hans berättar vidare för Nya Tider att politiker och medier ljugit det svenska folket rakt upp i ansiktet om vad det är som sker i Tjärna ängar och i andra utanförskapsområden.

– Om folket fick veta vilka grupper som rör sig här eller i Bergsjön i Göteborg eller Husby skulle de bli skrämda. Det är inga vanliga småkriminella busar vi har att göra med. Utan människor som faktiskt slåss för att montera ner Sverige och införa något helt annat.

ingen ovanlig syn. På bild en bil som brunnit upp på en parkering i Tjärna ängar. Foto: Nya Tider

Innan har började arbeta i Borlänge jobbade han i Stockholm, så har har god koll. Politikernas och mediernas förklaring och analys av situationen är förenklad in absurdum och förljugen, menar han.

– Medierna har undvikit att berätta om problemen och politikerna har antingen ignorerat dem eller trott att tidigare lösningar kommer att fungera. Ingen av dem har vågat se de växande problemen som de egentligen är.
Ett av de områden där trycket är högst i dag menar Hans är Tjärna ängar utanför Borlänge. Här bor nästan inga svenskar och de som dominerar är människor från Afrika, främst Somalia. En majoritet är muslimer, många är väldigt bokstavstroende, säger han.

Det är en dyster bild Hans ger av området. Polisen eller myndigheter förstod inte till en början problematiken kring de grupper som numera bor på Tjärna ängar.

– Det är inte så enkelt att det bara är att bygga en fritidsgård eller sätta igång en fotbollscup för de här grupperna. Det fungerade kanske tidigare, men då hade vi att göra med individer som faktiskt ville leva i ett fungerande Sverige. De här människorna har oftast inget intresse av detta. Det är helt andra saker som spelar in här. Det är kulturella skillnader och vi måste erkänna detta, menar Hans.

– Så länge vi inte pratar om dessa gruppers värderingar och samhällssyn kommer vi aldrig att kunna komma till rätta med vad som nu pågår i Tjärna ängar och många andra utanförskapsområden, är hans åsikt. ”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tillbaka till toppen
pspringare

The greatest WordPress.com site in all the land!

theutenberg

#theutenberg

säg att du skojar

satir för dig som borde veta bättre men inte kan titta bort

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Aktualia

En blogg om samtiden i Sverige.

Ekonomistas

Nationalekonomer om samhället, politiken och vetenskapen

Honesty for you

The truths you have the right to know about! No conspiracies, just facts!

Genusdebatten

där flera skribenter bjuder in till dialog om jämställdhet & könsfrågor

Lite mer Peppe

När 140 tecken inte räcker till

Tommy Hanssons Blogg

Här bloggar Tommy Hansson om aktuella frågor

Ladycobra's Blog

POLITISK KORREKTHET INTE BRA FÖR SVERIGE

Hänt i Sverige

Din guide till det senaste skvallret, nytt nummer ute varje dag 20:00

Genusnytt

Jämställdism - det jämlika alternativet mellan feminism ocn maskulism

Varjager's Weblog

I vår del av världen. En titt på fosterlandet och dess styrande elit med kritiska ögon.

Sjunne [ dot ] com

Jan Sjunnesson skriver om politik som om det fanns en frihetlig patriotism och om kultur som om det fanns ett liv bortom politiken.

Varg i Veum

Problematiserar normen

Den fjärde Apan

De som blir arga över sanningen, är de som lever i en lögn

Affes Statistik-blogg

Statistik, politisk satir och betraktelser

Ryggraden!

Qui tacet, consen'tit.

Petterssons gör skillnad!

"Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser." - FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19

Asylkaos

Politiker och media förstör vårt land. Nu försvarar vi oss. (Alla texter och bilder är fria att sprida vidare.)

WTF?

100 möjligheter istället för hen!

DET GODA SAMHÄLLET

HÄR SKAPAS SAMTIDENS SJÄLVFÖRSTÅELSE

Spikharry's Blog

Sveket mot svenska folket

Cavatus's Blog

The situation in Sweden as regards freedom of speech

Mons Krabbe

Samhällsdebatt, historia och säkerhetspolitiska analyser

The Muslim Issue

"Muhammad was once a refugee taken in by the Jewish City of Medina. Within 5-years, he had driven out, executed, or enslaved every jew there."

Utpost Santo Domingo

Nyheter, vardagsbetraktelser och kommentarer från denna del av världen

No MSM News

Sidan ska uppdateras med nytt spännande innehåll. Tipsmail och mer info: nomsmnewssweden@gmail.com

%d bloggare gillar detta: