Polischefer vill dölja kaoset i Jämtland ”fel län,fel stad,fel adress”

Tydligen har polisen noll koll på läget i Jämtland. Dessutom har dom inga kartor, eller ?
När man läser detta och ser hur brottsligheten ökar, blir man en aning orolig över landets tillstånd.

”Polismyndigheten är ett skepp som sjunker och ingen ansvarig politiker verkar inse det eller så törs de inte agera”.

Här är poliskaoset i Jämtland som cheferna vill dölja 3

 

Citat från : http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/har-ar-poliskaoset-i-jamtland-som-cheferna-vill-dolja

” Det LT berättar om nu är inget som allmänheten egentligen ska få veta. Inte via de officiella kanalerna i alla fall.

Uppgifterna döljs bakom sekretess och kommer förmodligen inte att bli offentliga förrän om ett halvår; kanske om ett år eller kanske aldrig.Men det är nu det händer.

Det är nu poliserna i Jämtland blir skickade på patrulluppdrag från Krokoms kommun till Örnsköldsvik – drygt 30 mil bort – enbart på grund av den geografiska okunskapen från operatörerna och RLC, regionledningscentralen, i Umeå.

Det är nu patruller i Östersund riktas om, som det heter på polisspråk, till en adress i Östersund för att en kort stund senare få order om att åka till en ny adress för att sedan, efter att själva ha ringt till anmälaren, få veta att de ska hjälpa en berusad yngling in i en bil på en tredje adress.

– Det finns ingen förståelse för avstånden vi dras med och lägger du då till att de som nu ska vara RLC-befäl inte törs prioritera ner ärendet så kommer vi att få slita ihjäl oss, säger en anonym polis.

Just den här polisen är inte ensam om att säga så. I samtal efter samtal, mail efter mail och i möten öga mot öga formuleras ord som osäkerhet, frustration och meningar som ”allmänheten måste förstå det kaos vi lever i nu”.

Här är poliskaoset i Jämtland som cheferna vill dölja

” LT har varit i kontakt med poliser på olika sätt för att få en inblick i de tillbudsrapporter som enligt uppgift har fyllts på i växande högar sedan införandet av den nya kommunikationscentralen. Det är rapporter som bland annat ska visa hur:

• Polismyndigheten har snabbutbildat RLC-operatörer i Umeå i allt för få veckor vilket har gjort att färdigheten i anrop och kommunikationssystemet Rakel är låg.

• RLC glömmer eller missar vilka patruller som befinner sig i länet och skickar poliser som sedan tidigare är beordrade på händelser i en annan del av länet.

• Yttre befäl i Jämtlands län får ta över beslutsansvaret från RLC-befälet i Umeå – ett ansvar som tidigare vakthavande befäl i Östersund har haft.

Det tidigare väloljade maskineriet på LKC, larm och kommunikationscentralen i Östersund, där polis, operatörer, SOS och räddningstjänst jobbade tätt och ofta med personlig kännedom om såväl varandras som länets adresser och buset, är nedmonterat och varningsflaggen för vad som skulle kunna hända med en centraliserad ledningscentral i Umeå, som ska täcka drygt halva Sverige, har hissats otaliga gånger – långt innan flytten till Västerbotten.

Det är nu det händer; det som majoriteten av poliserna i Jämtland varnat för.

Där RLC ska vara en stöttning för de få patruller som rullar i länet, är det många gånger det yttre befälet som stöttar RLC, enligt flera poliser LT har varit i kontakt med.

Det finns berättelser om att det yttre befälet fått order om att jaga på uppgifter i ett pågående ärende för att själv avgöra om ärendet är värt att åka på. Detta var tidigare vakthavande befäls uppgift i Östersund.”

Här är poliskaoset i Jämtland som cheferna vill dölja 2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s