Företagare i Tensta kräver akuta insatser på grund av brottsligheten

Sverige dör , dock inte ”sakta men säkert” . Nu går det fort i 53 No-Go zoner, vilka blir över 100 snart. Politiker är fortfarande i koma.

Citat från :

http://www.dn.se/sthlm/foretagare-i-tensta-kraver-akuta-insatser/

” Företagarna i Tensta centrum kräver dygnet-runt-bevakning av väktare och fler poliser.

– Situationen här är akut och kräver ett akut beslut, skriver företrädare för Tensta företagsråd till politikerna.”

53 områden ....

” I måndags mördades en 33-årig man och en 30-åring skottskadades svårt efter en skjutning på öppen gata i Tensta. Företagarna på orten har sedan länge krävt trygghetsskapande åtgärder av politikerna.

Vid det senaste nämndsammanträdet ställde företagarna krav och de beskriver en hård verklighet: I gallerian pågår knarkförsäljning öppet, butiksägare rånas, snatterierna och smash and grab-rånen har ökat.

– Vår omsättning sjunker varje månad och flera av oss måste slå igen. Hur länge ska det här få pågå? frågar sig företagsrådet.

Läs mer: ”Människor som bor här i Tensta måste få lugn”

Företagsrådet kräver vidare besked om när stadsdelsförvaltningen ska flytta upp från Lunda till Tensta centrum igen och när någon förvaltning eller myndighet kan tänkas flytta ut.

Ole Jörgen Persson (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden, säger att man tar situationen på stort allvar. Han hoppas att nämnden har tillräckligt med ”muskler” för att genomföra företagarnas förslag.

I den trygghetsstrategi som man precis klubbat i nämnden har man beslutat att anställa fyra så kallade medborgarvärdar. Lovvärt, menar Persson, men det är fortfarande oklart vad värdarna ska göra och vilka mandat de har.

– Vi måste våga erkänna att ingen lyckats bryta de negativa strukturella mönster som gör att utvecklingen går åt fel håll. Jag anser inte att det saknas pengar. Det saknas kraft och mod, menar Ole Jörgen Persson.

DN har inte lyckats nå nämndens ordförande Awad Hersi (MP).

På onsdagen hade ingen misstänkt gärningsman gripits för måndagens mord och mordförsök, men polisen har kunnat prata med den skadade.”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s