”EFTER BREXIT KOMMER SWEXIT”

Att medier i Sverige är motståndare till Brexit, är ej förvånande. Det handlar om demokrati och folkets vilja. Det är MSMs paradgren, och visar hur långt dessa står från verkligheten och verklig demokrati.

 

Citat nedan Av Mohamed Omar : https://detgodasamhallet.com/2016/06/28/efter-brexit-kommer-swexit/

” Det skedde på midsommarafton, vilket gjorde festen ändå festligare för segrarna, medan förlorarna lät som Grin-Olle i visan. EU-motståndarna med UKIP-ledaren Nigel Farage i spetsen triumferade alltså när det brittiska folket fick säga sin mening.

Jag är inte överraskad, förra årets asylkaos visade att EU inte hade kontroll. Det har skrämt många européer som nu vill ha ordning vid gränserna. Dessutom har unionen under flera decennier utvecklats mot en överstatlig federation som riskerar att undergräva demokratin.

Svenska medier reagerade förutsägbart med massivt stöd för Remain. Aftonbladets Oisin Cantwell twittrade om ”enfaldiga britter”. Hade han kunnat skriva om till exempel ”enfaldiga syrier” eller ”enfaldiga somalier” och komma undan med det? Skulle inte tro det. Viss sorts rasism är ok.

Ett av skälen till att britterna röstade för Brexit, att Storbritannien lämnar unionen, är maktens arrogans. Den sticker i ögonen på folk. Den retar upp. Där liksom här. Men istället för att lära sig sin läxa svarar Oisin Cantwell med ännu mer arrogans, ja, ännu mer förakt.

Ett exempel på avståndet mellan EU-eliten och de europeiska folken är medlemsförhandlingarna med Turkiet. Nu sade visserligen David Cameron att Turkiet inte skulle kunna bli medlem förrän år 3000. Men det räcker inte. Att man överhuvudtaget överväger att ta in Turkiet, som inte är en europeisk utan en islamisk nation, är nog bevis för bristande omdöme.

Det har till och med talats om att ge turkarna visumfrihet. Om man menade allvar, eller om det bara var ett tomt löfte för att få Turkiet att göra sitt jobb som gränsvakt, är svårt att veta. Men bara talet om turkisk visumfrihet skrämmer många européer. Turkiet är ju medskyldigt till inbördeskriget i Syrien genom sitt stöd till olika jihadistiska grupper.

Eftersom EU inte fungerar tror jag det är bäst att göra som britterna och lämna. Just nu är EU-eliten för arrogant för att lyssna på kritik. I en tid av massmigration, organiserad brottslighet och islamistisk terrorism, kan vi inte överlämna gränskontrollen till någon annan aktör, allra minst Turkiet. Efter Brexit kommer Swexit. ”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s