Zachariasson: ”Rasismen som jag mötte skrämde mig”

SVT reporter har en tydlig agenda, som knappast kan kallas objektiv eller saklig, vilket vi är van vid.

”KRÖNIKA · Jag sitter på tåget till London från kuststaden Blackpool i norra England och funderar över kontraster. Den slitna turistorten med sina avdankade hotell och pubar på strandpromenaden är mindre än tre timmar från huvudstaden, men platserna och människorna jag har mött är vitt skilda åt, skriver SVT:s reporter Helena Zachariasson som är plats i Storbritannien och bevakar brexit-valet.

I London talar många om fördelarna med att stanna i EU. Både för ekonomin och möjligheterna att kunna resa och bo var i Europa man vill. I Blackpool som har en arbetslöshet över det brittiska genomsnittet och stora problem med alkohol och droger, möter jag nästan bara människor som vill ut ur EU. Varför? De har fått nog av invandringen, säger de. Samtidigt finns det mindre än fyra procent utrikesfödda boendes i Blackpool. Men här vill man inte ha dem, men gärna brittiska turister som dricker öl och spelar på casinot.

– Det är förskräckligt med alla extremister. Muslimerna våldtar våra kvinnor och kallar dem horor. De borde skjutas med gevär redan när de smyger sig hit i tunneln, säger en kvinna jag träffar.

Hennes åsikt kan tyckas extrem, men hon får visst medhåll av taxichauffören, männen på parkbänken med ölen i hand, det unga paret på puben. Invandringen har gått för långt.

– Vi vill få vara britter igen, säger en annan kvinna.

– Det är inte vi som är födda i Blackpool som förstör staden. De är de som har flyttat hit.

Zachariasson_ ”Rasismen som jag mötte_ - http___www.svt.se_nyheter_rasismen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s