F! & PKgenus :Har bytt namn på tjänstemän

Malmös tjänstemän blir nu tjänstepersoner

Skriver P4 Malmöhus

 

” Efter en stundtals upprörd debatt fick Feministiskt initiativ igår igenom sin första motion i Malmös kommunfullmäktige sedan valet 2014.

Motionen, som varit upp tidigare i Kommunfullmäktige, röstades igår igenom med röstsiffrorna 36-22 och innebär att titlar i kommunen ska bli könsneutrala. Tjänstemän blir nu tjänstepersoner.

Katerin Mendez, är en av ledamöterna bakom motionen.

– Jag är jätteglad. Alla Lisa, alla Katerin, alla Jasemin, alla Amina, alla Amira som finns kommer att slippa benämnas som tjänstemän och kan få vara tjänstepersoner.Vi tar bort normen ”man” från en titel och det kan verka vara en liten sak men det gör ändå jättemycket för rent praktiskt öppnar det nya vägar tänker jag. Vi löser upp lite i taget helt enkelt.

Anledningen till att debatten igår väckte starka känslor bland vissa ledamöter tror Katerin Mendez beror på att det handlar om en förändring.

– Förändring väcker alltid motstånd. Det här är ju en förändring i hur vi kommer skriva och tala i Malmö stad och det är en stor förändring. Just att det är en feministiskt fråga också spelar nog också roll, säger Katerin Mendez.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6460270&playaudio=5749855

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s