I ONDA RASISTERS SÄLLSKAP

I onda rasisters sällskap – DET GODA _ - https___detgodasamhallet.com_2016_

På en av hat- och rasistsajterna hittar jag emellertid något som liknar ett eftertänksamt intellektuellt försök att förstå de nya ideologiska skiljelinjerna i landet. Det är professor Karl-Olof Arnstberg som resonerar med docent Jan Tullberg. Samtalet pågår i trekvart och vindlar väl lite men det får man ursäkta; herrarna är trots allt ute och trevar i den okarterade mark som dagens Sverige utgör och varje hederligt försök till en ny självförståelse måste välkomnas.

De två akademikerna tycks vara ense om att det finns en ny ideologisk klyfta i Sverige. Det handlar inte om den gamla, som gick mellan socialister och borgerliga, utan snarare om en ny spricka som skär på en annan ledd och delar, å ena sidan, en etablissemangsbaserad grupp förment goda människor från, å den andra, förment onda människor – de två talarna till exempel – som bekymrar sig över migrationens effekter.

Nu är det klart att Arnst- och Tullberg genom åren fått ta emot så mycket oförtjänt smutskastning och förtal att man kan förstå om deras Sverigeanalys hamnar i föreställningen att huvudmotsättningen i Sverige går mellan det ”goda etablissemanget” och de ”onda dissidenterna”, mellan mobbare och mobbade (där de själva är förment onda mobbade). Det finns ett förvånat rättvisepatos hos herrarna. Hur har världen kunnat vara så gemen mot dem? De har ju bara gjort det vetenskapen har lärt dem att göra? De har forskat och presenterat sina rön. Borde de inte ha tack i stället för glåpord? Den känslan går att begripa (om jag nu inte missförstått herrarna).

Läs mer…

Källa: I onda rasisters sällskap

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s