”Kryssningsfartyget Ocean Gala har anlänt”

Klippt ur Aftonbladet ”Kryssningsfartyget Ocean Gala har anlänt”

”Migrationsverket tror inte längre att det kommer att bli ett asylboende – men ägaren säger att de första flyttar in om två veckor. Samtidigt har kommunen polisanmält hamnägaren, som försvunnit spårlöst.

Turerna kring Migrationsverkets planerade asylboende på vatten har varit utdragna. I veckan tog det hela en ny vändning när fartyget började sin färd upp till Sverige. I går anlade det vid Utansjö hamn. Hamnen ägs av en privat aktör, som enligt kommunalrådet är försvunnen. Härnösandspolisen –Jag har jobbat i 30 år och har aldrig haft ett sådant här ärende. Ocean Gala har plats för 1790 boende och Härnösands huvudkritik är att hamnområdet inte är anpassat för bostäder i så stor omfattning. –Sedan gör båten ett gigantiskt misstag när man går in i en hamn där man inte har rätt att gå in. Man bryter mot internationella lagar…Dygnshyran är 800000 kronor per dygn. Om ägaren lyckas uppfylla villkoren kommer Migrationsverket betala”

Aftonbladet 17 februari: ”Kryssningsfartyg blir nytt asylboende. Migrationsverket: ”Det känns bra”

Aftonbladet 26 februari: ”Ägarna till kryssningsfartyget i tidigare skandal. Företaget lämnade skepp och besättning åt sitt öde och försvann med ett mångmiljonlån i en svensk bank. Nu ska personerna bakom bolaget teckna en jätteaffär…Migrationsverket känner inte till uppgifterna”

Migrationsverkets skrev avtal på ett år med möjlighet till förlängning i ytterligare tre år med dessa skojare, i teorin miljardbelopp. Välfärdspiraterna gör därför nu allt för att uppfylla kravet och casha in. Om regalskeppet Vasa är sinnesbild för stormaktstiden är Kryssningsfartyget Ocean Gala en passande symbol för det vuxendagis Sverige förvandlats till.

Källa : Tino Sanandaji på facebook

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s