Expressen: USA har fått ett Utöya,Mohammed Breivik

 

Ett Utøya för HBTQ-världen

Den värsta masskjutningen i USA:s historia – och det värsta terrordådet sedan ”9/11” – inträffade i Orlando, Florida, natten till söndagen. Minst 50 personer mördades och 53 skadades.

Massakern ägde rum på Pulse, en klubb för homosexuella, och målet var allt annat än en slump. De som förlorade sina liv gjorde det på grund av en främlings hat mot deras livsstil, deras sätt att älska.

Gärningsmannen, Omar Mateen, är död och kan inte förklara sina motiv. Enligt fadern hade han uttryckt sig homofobt. Enligt den amerikanska nyhetskanalen NBC har poliskällor uppgivit att Mateen ringde larmnumret 911 strax före sitt vansinnesdåd och svor trohet till terrororganisationen IS. Senare tog IS på sig dådet

Terrordåd mot utsatta minoriteter som homosexuella är ett slag mot den upplysta civilisationens hjärta.

 

Det har talats om att republikanernas kandidat, Donald Trump, skulle vinna mark i kampen mot Hillary Clinton om det skedde ett omfattande terrordåd. Nu har det skett. Trump går gärna främlingsfientlighetens ärenden och har tidigare bland annat sagt att USA borde stänga gränserna för alla muslimer.

I sina tweets efter dådet visade han mer av stridslysten skadeglädje – bland annat tackade han för gratulationerna – än av medkänsla med offren. Det finns en stor risk att han gör sitt bästa för att vinna poäng genom islamofobi.

De våldsbejakande islamisterna vill ha en konflikt mellan väst och muslimer. Om USA spelar med i det dramat är det en seger för IS.

HBTQ-världen har nu drabbats av en tragedi som kommer att kasta långa skuggor in i framtiden.

De homosexuella har fått sitt Utøya.

 

http://www.expressen.se/ledare/ett-utoya-for-hbtq-varlden/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s