”De nya halvkorrekta medierna växer fram

Man kan ju glädjas åt all icke korrekt media som växer fram. Det bör påverka MSM på något sätt. Vilket sätt det blir, är ovesäntligt , då det inte kan bli sämre än det är idag.

 

Källa : http://avpixlat.info/2016/03/28/de-nya-halvkorrekta-medierna-vaxer-fram/

MEDIELANDSKAPET När de etablerade medierna nu tappar i förtroende öppnar sig nya möjligheter för entreprenörer som insett detta. Men dessa neo-politiskt korrekta tidningsmakare måste först visa att de verkligen inte tillhör de så utskällda alternativmedierna. Därmed säkrar de en marknad som består av besvikna läsare av mainstream-pressen och licensbetalare hos SVT, men som aldrig i motsats till paret Adelsohn skulle tillstå offentligt att de ens kikat in på Avpixlat.

Vi är ett antal personer som i flera år jobbat med alternativmedier som Dispatch International, Nya Tider och Avpixlat. Vi följer den offentliga debatten kring islamisering och invandring (även om vi ibland kan bli rejält trötta på dessa ämnen) och märker att det vi skrev för fem år sedan nu börjar accepteras i de traditionella medierna. En öppning kan skönjas i medier som GP, SMP, SvD, Axess, Dagens Samhälle, Det Goda Samhället och en och annan landsortstidning. SR och SVT är däremot sist på bollen, liksom DN och SDS. Men det blir allt svårare även för dem att fortsätta ha verkligheten som fiende om de ska bedriva seriös journalistik.

För nytända mediemakare som Mats Edman gäller det att brännmärka alternativmedierna än mer än om man sitter tryggt mitt i åsiktskorridoren. Ligger man för nära de “onda” blir det ännu viktigare att markera gränsen. Timbro reagerar exakt likadant: Kasta brun dynga på de som gillar en från “fel” utgångspunkt så att alla vet att man är ren och fläckfri. Det värsta som kan hota Edmans lansering är att den skulle uppfattas som ett nytt Avpixlat.

Vi som arbetar med alternativmedia välkomnar Edman och andra som vill bredda den svenska opinionsbildningen och åsiktskorridoren, det behövs sannerligen. Men det kan man göra på egna och oberoende meriter i stället för på bekostnad av andra medieaktörer genom att trampa på dem och utmåla oss demokratiska nationalister som troll och högerextremister. För övrigt finns det egentligen varken mainstream-medier, alternativmedier eller Edmanska mellanting – bara bra eller dåliga medier.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s