Sverige? Negativ bild? Vad menar ni?

Vad skriver MSM om händelser som dessa ?

En månads islam och mångkultur i Sverige: Februari 2016

  • Två ” ensamkommande flyktingbarn” som i januari häktades misstänkta för grov våldtäkt av en yngre pojke vid ett flyktingboende i Alvesta, har avslöjats som betydligt äldre än 15 år. En av dem, en afghan, skriver själv på sin Facebook-sida att han är 44 år.
  • Under Melodifestivalen sjöng Gina Dirawi och en barnkör en omskriven version av Sveriges nationalsång. I stället för ”Jag vill leva, jag vill dö i Norden” sjöngs ”Jag vill leva, jag vill dö på jorden”. Producenten förklarade att ”Melodifestivalen inte är till för dem som blir upprörda över att nationalsången förändras. Fokus ska ligga på dem i landet som har ‘olika rötter’.”
  • Även vuxna med uppehållstillstånd ska nu kunna gå före svenskarna i bostadskön. Den stora bostadsbristen i landet har lett till att unga svenskar tvingas bo hemma hos föräldrarna ända upp i 30-årsåldern.

Var de asylsökande som får permanent uppehållstillstånd i Sverige ska bo, verkar ingen i ansvarig ställning ha tänkt på. Det råder redan stor bostadsbrist i landet, vilket fått till följd att unga svenskar tvingas bo hemma hos föräldrarna ända upp i 30-årsåldern. 2014 visade enrapport från Hyresgästföreningen att nästan 300 000 unga mellan 20 och 27 år saknar bostad. Migrationsverket har sedan tidigare rätt att skicka de ”ensamkommande flyktingbarnen” till kommunerna – och det blir sedan kommunernas huvudvärk att hitta bostäder åt dem. Nu har det avslöjats att även vuxna med uppehållstillstånd ska gå före svenskarna i bostadskön. I Skellefteå planerar kommunen att inventera tomma hus på landsbygden för att kunna inhysa alla migranter.

18 februari: Rättegången inleddes mot den 18-åring som misstänktes för handgranatsattackenmot en polisbuss i Tumba i augusti 2015. Åklagaren Stefan Creutz yrkade på åtta års fängelse för mordförsök eftersom ”han var likgiltig inför om någon skulle dö eller inte”. Fyra poliser satt i polisbussen när handgranaten kom flygande från sidan.

18-åringen kunde gripas sedan hans DNA hittats på handgrepen till granaten. Men Södertörns tingsrätt menade att det inte var ställt utom allt rimligt tvivel att mannens DNA hamnat på handgranaten just då, och friade honom därför i en dom som avkunnades 9 mars. Dock dömdes han till drygt tre års fängelse för två grova rån och grovt vapenbrott.

T v: Polisbussen efter handgranatsattacken i Stockholm förra året. Den misstänkte friades nyligen eftersom domstolen inte fann det ställt utom rimligt tvivel på att hans DNA på handgranatens grep kommit dit under attacken. T h: Kim Bodnia, stjärna i den hyllade teve-serien Bron, avslöjade förra månaden att ett av skälen till att han hoppade av serien var den skenande antisemitismen i Malmö, där serien spelades in.

18 februari: De två 15-åriga ”ensamkommande flyktingbarnen” som i januari häktades misstänkta för grov våldtäkt av en yngre pojke vid ett flyktingboende i Alvesta, har vid närmare undersökning visat sig vara betydligt äldre än 15 år. En av dem, en afghan, skriver själv på sin Facebook-sida att han är 44 år. Åklagaren Emma Berge sa vid en presskonferens att hon låtit männen genomgå tandröntgen, vilken visar att även den andre våldtäktsmannen är äldre än 18 år. Enligt åtalet lurade männen med sig den yngre pojken till ett skogsparti där de sedan turades om att våldta honom analt. De till och med filmade den grova våldtäkten med en mobilkamera. Kommunen har anmält sig själv till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, för att de låtit ett verkligt barn bo tillsammans och delat rum med de betydligt äldre män som sedan våldtog honom.

 

Läs mer här:

http://sv.gatestoneinstitute.org/7689/sverige-negativ-bild

av Ingrid Carlqvist

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s